Potatistortilla med rostad paprika

En härlig potatiskaka smaksatt med paprika och chili. Servera till något proteinrikt eller försig själv.

Ingredienser

  • 3-4 kokta potatisar
  • 1 röd paprika
  • ½ röd chilifrukt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 gul lök
  • 100 g riven parmesan
  • 8 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 160 grader.
    2. Skala och dela potatisen i bitar. Skär paprikan i 2 cm stora bitar och rosta tillsammans med vitlök och olja i en gjutjärnspanna.
    3. Strimla löken och finhacka chilin, stek tillsammans med vitlök och paprika.Tillsätt paprikapulver och salt. Lägg ner potatisbitarna i grytan.
    4. Blanda ihop ägg, parmesan och mjölk, smaka av med salt och peppar. Häll äggblandningen över grönsakerna i gjutjärnspannan så det täcker. Baka sedan i ugnen i 20-30 minuter.
    5. Ta ut gjutjärnspannan och låt den svalna. Värm sedan pannan upp och ner så kakan lossnar. Skär tortillan i 5 cm stora kuber och servera rumstempererat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben