Potatistortilla med skagenröra

Serverar: 4 portioner

Rejäl spansk potatisomelett serverad med smaskig skagenröra.

Ingredienser

  • 800 g mjölig potatis
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 6 ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • Skagenröra
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 dl gräddfil
  • 200 g skalade räkor
  • 4 msk sikrom
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Sallad
  • Marinerade oliver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och skiva potatisen. Klä en form med bakplåtspapper. Varva potatis och kryddor i formen. Vispa samman ägg och grädde och häll över potatisen. Grädda 50 minuter på nedersta falsen i ugnen. Låt svalna i 10 minuter och skär sedan i bitar.
    3. Rör samman majonnäs, créme fraiche och gräddfil. Hacka räkorna grovt och blanda ner dem i créme fraiche-röran med hälften av sikrommen. Smaka av med salt och peppar. Häll resten av rommen över röran.
    4. Servera tortillan med skagenröra, sallad och oliver.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben