Kycklingfilé på spett med bönsalsa

Serverar: 4 portioner

Jag försöker lära mig äta bönor, som ska vara så nyttigt.

Ingredienser

  • 500-600 g kycklingfilé
  • Marinad
  • 2 msk olja
  • 2 msk Dansukker Mörkt Muscovadoråsocker
  • 1/2 msk kinesisk soja
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • Salsa
  • 1 burk röda bönor
  • 1 burk svarta bönor
  • 2 dl tärnad, urkärnad gurka
  • 1-2 tärnade, urkärnade tomater
  • 1 hackad rödlök
  • 1 dl grovt hackad bladpersilja
  • 2 msk Dansukker Ljus Sirap
  • 2 msk ättiksprit
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i bitar och lägg i en plastpåse. Blanda samman olja, muscovadoråsocker, soja, sambal oelek och vitlök och häll över köttet. Låt marinera i kylskåp i 1-2 timmar innan det träs upp på spett och grillas.
    2. Skölj bönorna noga och blanda dem med gurka, tomat, rödlök, persilja, sirap och ättika. Låt stå kallt i 2-3 timmar för att mogna i smak.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    Gnagett 21 februari 2008

    Detta recept måste jag norpa. Bönsalsa som är så gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben