Bönsoppa med parmesan

Serverar: 4 portioner

Soppan som är fylld med färska grönsaker och mustiga bönor är en mättande måltid fylld med näring.

Ingredienser

  • 250 g gröna bönor
  • 1 msk olivolja
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • 2 fasta potatisar, skalade och tärnade
  • 1 tärnad morot
  • 1 tärnad zucchini
  • 400 g blandade bönor på burk, sköljda och avrunna
  • 1 ½ l grönsaksbuljong
  • Nymald svartpeppar
  • ½ dl riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Ansa och halvera bönorna. Hetta upp oljan i en stor stekpanna på hög värme och fräs lök, vitlök och lagerblad 2-3 minuter tills löken har mjuknat.
    2. Tillsätt gröna bönor, potatis, morot, zucchini och konserverade bönor och fräs under omrörning. Häll på buljongen och koka upp.
    3. Sänk till låg värme och låt sakta sjuda cirka 45 minuter tills grönsakerna är mjuka och alla smaker har utvecklats.
    4. Smaka av med svartpeppar före servering. Strö över riven parmesanost och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben