Bombay curry med köttfärs

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Rolig helg eller fredagsmiddag, med tillbehör som var och en plockar från skålarna prova som variant istället för taco middag. Kult känsla från 70-80 talet :)

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 2 msk margarin
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl crème fraiche med chili och paprika
  • 1 dl russin
  • 1 dl jordnötter
  • Till servering
  • 1 banan
  • 1 dl kokos flingor
  • 5 cm gurka
  • 1 dl naturell yoghurt
  • Instruktioner

    Skala och hacka löken. Stek lök och köttfärs i smör-& rapsolja i en stekpanna, tillsätt curry. Låt garam masala fräsa med mot slutet. Tillsätt salt, krossade tomater och crème fraiche. Låt koka under lock ca 10 min. Blanda i russin och jordnötter. Servera köttfärsen med ris, skivad banan, kokosflingor och tärnad gurka och yoghurt. Ytterligare tillbehör som konserverade mandarinklyftor är också gott och vackert. Basmatiris passar väl bäst om man vill ha det också.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben