Bond våfflor - inte frasiga

Serverar: 10-15 portioner

Det har jag fått av min svärmor. Hon har delvis varit dagmamma och är nummera sjuksköterska, och dessa har hon gjort till alla ungarna och även till sina patienter och det är alltid lika uppskattat. Fördelen är att de är ganska mäktiga plus att de är inte så söta så de duger bra att har till förrätt. Jag har själv serverat hjärtan med skagenröra på. Vi brukar dubbla satsen då den går bra att ha i kylen 3-4 dagar.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 l standard eller gammaldagsmjölk
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • ca 12 till 14 dl vetemjöl
  • sist men inte minst 150 g smält smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Vispa först äggen med mjölken Tillsätt sedan havregrynen och sockret- Sist slår du i mjölet.
    2. Smeten ska bli som lätt sockerkakssmet.
    3. Sist slår du i smöret/margarinet.
    4. Låt svälla i minst 3 timmar innan du börjar grädda våfflorna.
    5. Även om det är smör i smeten så glöm inte att smörja våffellaggarna innan du slår i smeten.
    6. Det går utmärkt att dubbla satsen

    Liknande recept

    3.5
    20 min
    10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben