Bondmorans krispiga kolatoppar

Serverar: 50-70 portioner

Tid: 45 minuter

Detta är ett recept som kom till när julens kola/knäck blev misslyckad, men som blev till succé! Jag tog det som fanns hemma i form av små rester av flingor, trasiga maränger m m. Vill man ha en lite mer hälsosam godisbit, kan man använda olika nötter och kärnor som t ex solroskärnor, pumpakärnor, linfrön, vallmofrön, cashewnötter, valnötter, hasselnötter m m, samt byta ut blockchokladen till riktigt mörk kvalitetschoklad med kakaohalt 60-90%. Det mer hälsosamma alternativet är en tacksam julpresent till de äldre, medan det sötare godiset är bejublat bland de yngre.

Ingredienser

  • 1 sats ljus kola, mkt mjuk
  • 1 sats chokladkola,mkt mjuk
  • 400 g ljus blockchoklad
  • 1 ½ dl havregryn
  • 2 dl multigrain cornflakes
  • 2 dl havrepuffar
  • 2 ½ dl krossade maränger
  • 1-2 dl krokantströssel
  • Små bakformar i papper
  • Instruktioner

    1. Lägg de olika torra godsakerna i varsin djup tallrik. Krossa cornflaksen och marängen något så det blir mindre bitar. Lägg upp bakformarna på en bakplåtsklädd plåt.
    2. Smält chokladen i en skål över kokande vattenbad. Ta med ett par kaffeskedar och rulla till små bollar/toppar av kolan så gott det går och rulla/doppa i de torra ingredienserna. Vill man ha blandad krisp så doppa i olika med en och samma kolakula eller doppa i en tallrik åt gången för olika alternativ.
    3. Ta sedan den nu torra bollen och doppa/rulla i den smälta chokladen så att den blir täckt med ett läckert lager runt om. Lägg nu i bakformarna med hjälp av ett par matskedar.
    4. Låt Er väl smaka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben