Bondmorans krispiga kolatoppar
Serverar: 50-70 portioner
Detta är ett recept som kom till när julens kola/knäck blev misslyckad, men som blev till succé! Jag tog det som fanns hemma i form av små rester av flingor, trasiga maränger m m. Vill man ha en lite mer hälsosam godisbit, kan man använda olika nötter och kärnor som t ex solroskärnor, pumpakärnor, linfrön, vallmofrön, cashewnötter, valnötter, hasselnötter m m, samt byta ut blockchokladen till riktigt mörk kvalitetschoklad med kakaohalt 60-90%. Det mer hälsosamma alternativet är en tacksam julpresent till de äldre, medan det sötare godiset är bejublat bland de yngre.
Ingredienser
1 sats ljus kola, mkt mjuk
1 sats chokladkola,mkt mjuk
400 g ljus blockchoklad
1 ½ dl havregryn
2 dl multigrain cornflakes
2 dl havrepuffar
2 ½ dl krossade maränger
1-2 dl krokantströssel
Små bakformar i papper
Instruktioner
- Lägg de olika torra godsakerna i varsin djup tallrik.
Krossa cornflaksen och marängen något så det blir mindre bitar. Lägg upp bakformarna på en bakplåtsklädd plåt.
- Smält chokladen i en skål över kokande vattenbad.
Ta med ett par kaffeskedar och rulla till små bollar/toppar av kolan så gott det går och rulla/doppa i de torra ingredienserna. Vill man ha blandad krisp så doppa i olika med en och samma kolakula eller doppa i en tallrik åt gången för olika alternativ.
- Ta sedan den nu torra bollen och doppa/rulla i den smälta chokladen så att den blir täckt med ett läckert lager runt om. Lägg nu i bakformarna med hjälp av ett par matskedar.
- Låt Er väl smaka.
Liknande recept
Kommentarer (0)