Bondomelett med kantareller

Serverar: 4 portioner

En vegitarisk omelett

Ingredienser

  • Fyllning
  • 400 g kantareller
  • ½ röd lök
  • Salt
  • Malen Svartpeppar
  • 2 kokta medelstora potatisar
  • 2 tomater, gärna olika färger - orange och röd
  • ½ kruka basilika
  • 3 msk riven ost
  • Äggstanning
  • 4 ägg
  • 1 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C Ansa kantarellerna, skala och strimla rödlöken fint. Fräs kantarellerna och löken, salta och peppra lätt. Skiva eller tärna potatisen och skiva tomaterna.
    2. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och svartpeppar till en äggstanning.
    3. Lägg potatisen och kantarellerna i en pajform, 26 cm i diameter. Häll i äggstanningen. Lägg tomatskivor ovanpå, strö riven ost och basilikablad över.
    4. Sätt in mitt i ugnen c:a 25 minuter. Servera tillsammans med en sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben