Bondomelett med soltorkad tomat

Serverar: 4 portioner

En matig omelett på GI-vis

Ingredienser

  • 5-6 ägg
  • ½ dl mjölk
  • 50 g djupfryst bladspenat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl kokta stora vita bönor
  • 5 kokta, kalla potatisar (kan bytas ut mot andra grönsaker om du vill ha lägre GI)
  • 2 tomater
  • 1 grön paprika
  • 100 g fetaost
  • 50 g soltorkade tomat i olja
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • 1 kvist färsk basilika
  • Rapsolja till stekning
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Använd en stekpanna med ugnssäkert handtag.
    2. Låt spenaten tina och rinna av. Dela potatisen i stora bitar. Skiva tomaterna. Repa bladen av basilikakvisten och grovhacka.
    3. Blanda ägg, mjölk, pressad vitlök, spenat, salt och peppar i en skål. hetta upp olja i en stekpanna och häll ner omelettsmeten.
    4. Låt vara någon minut tills den nästan stelnat och dra sedan av från plattan.
    5. Lägg i potatis, bönor, färska och soltorkade tomater och smula över fetaosten.
    6. Ställ in stekpannan i ugnen tills omeletten är helt stelnad och osten fått färg. Strö över basilikan före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben