Bourbon Chicken

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Åt detta på ett Mall i USA och kan nu laga det själv hemma!

Ingredienser

  • 1000 g Kycklingfilé
  • 1 dl mjöl
  • (*) 1 sats cajunkrydda - se nedan
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 handfull ärtskidor skurna i cm bitar
  • Sås
  • 1 dl råsocker
  • 2 klyftor pressad vitlök
  • ½ tsk malen ingefära
  • 1 ½ tsk peppar
  • 1 ½ dl äppel juice
  • 1 dl Bourbon eller annan whisky
  • 4 msk Ketchup
  • 1 msk vinäger
  • 1 dl soya
  • 2 msk majsstärkelse (rör ut i vattnet)
  • 1 ½ dl vatten
  • (*) 1 sats Cajunkrydda
  • 1 krm vitlökspulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk malen svartpeppar
  • ½ tsk malen spiskummin
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Rör ihop såsen och ställ åt sidan.
    2. Skär kycklingen i cm-stora bitar. Mjöla kycklingen i kryddat mjöl. (Jag lägger alltihop i en zipp-påse och skakar runt) Bryn kycklingen i olivolja. (Jag steker i omgångar och lägger över den stekta kycklingen i en gryta.) När kycklingen fått färg, bryn lätt den hackade löken och paprikan i några minuter. (lägg även detta i grytan) Häll såsen över kycklingen och koka upp. Låt puttra under lock 25-35 minuter. Passa och rör ofta i grytan. Låt en handfull hackade ärtskidor koka med de sista 5-10 minuterna. Servera med kokt broccoli eller en grönsallad och kokt ris. Eller vegetarisk Lo Main.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben