Boveteplättar med räkröra och tomatsalsa

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

En god förrätt eller vickningsrätt men kan även fungera som kvällsmat!

Ingredienser

  • Plättar
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl krossat bovete
  • 1 tsk bakpulver
  • Salt
  • 2 ägg
  • ½ dl filmjölk
  • 2 dl mjölk
  • 25 g smör eller margarin
  • Räkröra
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl filmjölk
  • 0,5 dl majonnäs
  • Citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • 150 g skalade räkor
  • Tomatsalsa
  • 1 tomat
  • ½ paprika
  • ca 1 dm purjolök
  • ½ dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Blanda smeten till plättarna: Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Kläck i äggen, ett i taget och rör ihop till en deg. Häll i filen, blanda och fyll på med mjölken, vispa till en jämn smet. Smält smöret och blanda i smeten. Häll på ca ½ dl smet per plätt och grädda dem gyllengula. Håll plättarna varma fram till servering.
    2. Blanda räkröran: Blanda chreme fraiche, filmjölk och majonäs i en skål. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Blanda i räkorna.
    3. Blanda tomatsalsan: Skölj grönsakerna och hacka dem fint. Blanda i en skål.
    4. Servering: Lägg plättarna på en tallrik, strö över lite riven ost. Lägg på tomatsalsan och räkröran. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben