Bräckt hälleflundra med paprikasås

Serverar: 4 portioner

Fin fisk med ljuvlig sås. Såsen passar utmärkt även till andra sorters fisk, t ex gös eller torsk.

Ingredienser

  • 800 g hälleflundra
  • 1 tsk salt
  • Nymalen peppar
  • 4 -6 msk vetemjöl
  • 2-3 msk smör
  • Sås
  • 2 röda paprikor
  • 2 schalottenlökar
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl vitt vin
  • Salt
  • Kajennpeppar efter tycke och smak
  • Garnering
  • Strimlad grön, gul och röd paprika
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Dela paprikafrukterna på längden och tag bort kärnorna. Skär dem i tunna skivor. Skala och skiva löken.
    2. Koka upp grädden, lägg i paprika och lök och låt koka i 15-20 minuter tills paprikan är mjuk. Kör såsen i mixer eller i food processor. Häll tillbaka såsen i kastrullen, tillsätt vinet och smaka av med salt och kajennpeppar. Håll såsen varm.
    3. Dela fisken i lämpliga portionsbitar om skivorna är mycket stora, tag bort skinn och ben. Krydda dem med salt och peppar och vänd dem i vetemjöl så att de blir täckta, kan eventuellt behövas mer mjöl.
    4. Bryn smöret i en stekpanna och stek fisken på båda sidor på ej för stark värme. Lägg upp fisken på varmt serveringsfat och garnera med röda och gula och gröna paprikastrimlor, som frästs hastigt i lite smör.
    5. Servera såsen iseparat skål. Eller lägg fisken på 4 tallrikar och servera såsen på. Servera med pressad potatis eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben