Bräckt kassler med dillstuvad potatis

Serverar: 2 portioner

Enkel husmanskost.

Ingredienser

  • 4 potatisar, skalade och tärnade
  • 2 morötter, skalade och tärnade
  • 1 dm purjolök, skivad
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl Kelda lagalätt
  • 1 msk Maizena ljus redning
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk dill, hackad
  • Servera med
  • 4 skivor kassler
  • 1 tsk matfett
  • Blandad grönsallat
  • Instruktioner

    1. Lägg potatis, morötter och purjolök i en kastrull och häll på mjölk och lagalätt. Låt koka upp och sedan sjuda under omrörning tills potatis och morötter är mjuka.
    2. Rör ner ljus redning och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Rör ner dillen strax före servering. Bräck (stek snabbt) kasslern på båda sidor i stekpannan med matfett. Servera till potatisen med blandad sallat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben