Bräserade endiver

Serverar: 2 portioner

Man kan också gratinera de färdiga endiverna med tomat- och svampsås i ugnen med ost över.

Ingredienser

  • 2-3 stora endiver
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g skivade champinjoner (eller annan färsk svamp)
  • 2 dl krossade tomater
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 tsk socker
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk oregano
  • salt och peppar
  • ost med smak gärna parmesan
  • Instruktioner

    Putsa och dela endiverna i kvartar. Skär bort den nedre delen av rotstocken. Hacka lök och vitlök. Fräs upp dem i lite olja i tjockbottnad gryta eller traktörpanna. Stek löken mjuk på måttlig värme. Lägg i champinjonskivorna och stek dem 3-4 minuter. Häll på tomatkross, vatten, socker, buljongtärning och oregano. Låt det koka upp och lägg sedan i endiverna. Koka 8-10 minuter under lock på låg värme. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris eller couscous samt lite hyvlad ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben