Bräserade endiver med svamp

Serverar: 2 portioner

Ingredienser

  • 2-3 stora endiver
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g skivade champinjoner (eller annan färsk svamp)
  • 2 dl krossade tomater
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 tsk socker
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk oregano
  • salt och peppar
  • ost med smak gärna parmesan
  • Instruktioner

    Putsa och dela endiverna i kvartar. Skär bort den nedre delen av rotstocken.Hacka lök och vitlök. Fräs upp dem i lite olja i tjockbottnad gryta eller traktörpanna. Stek löken mjuk på måttlig värme. Lägg i champinjonskivorna och stek dem 3-4 minuter. Häll på tomatkross, vatten, socker, buljongtärning och oregano. Låt det koka upp och lägg sedan i endiverna. Koka 8-10 minuter under lock på låg värme.Smaka av med salt och peppar. Servera med ris eller couscous samt lite riven eller hyvlad ost.Man kan också gratinera de färdiga endiverna med tomat-svampsås i ugnen med ost över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben