Brasiliansk Feijoada

Serverar: 10 portioner

Tid: 3 timmar

Feijoada med kryddkorv och sidfläsk

Ingredienser

  • 500 g svarta bönor
  • 1 lök
  • 5 lagerblad
  • Salt
  • 2 tärningar köttbuljong
  • Svartpeppar
  • 1 pkt choritzo
  • 300 g sidfläsk eller bacon
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 brk krossade tomater á 400 g
  • Instruktioner

    1. Lägg bönorna i blöt över natten.
    2. Koka bönorna i en stor kastrull (10liter) med lagerblad, bulijong, salt och svartpeppar i ca 2-2,5 timme. Har du tryckkokare kokas bönorna i 30-40 min Fräs upp i en stor stekpanna: Skivad korv och sidfläsk, lök och vitlök. Häll i bönorna . Samtidigt med korven och sidfläsket häll i krossade tomater. Låt koka i minst 5 min - helst 10.
    3. Serveras med ris på Brasilianskt vis, Farofa och Vinagrette.
    4. Det är många potioner..det räcker antagligen till mer. Meningen är att man gör ett storkok som räcker länge eftersom det tar tid att laga till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben