Briam - Grekisk grönsaksgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Åt detta i Grekland och blev jätte förtjust. Jag själv la till 3 vitlöksklyftor och lite mer tomatpuré, men det smakar man sig ju fram till. Nedan följer grundreceptet. Gotta att servera till är en sallad på färska tomater och en skål oliver och ett gott bröd med feta till.

Ingredienser

  • 1 stor squash
  • 2 morötter skurna i slantar
  • 4-6 potatisar tärnade
  • 150 g gröna bönor
  • 1-2 röda paprikor i bitar
  • 1-2 gröna paprikor i bitar
  • 400 g krossade tomater
  • ½ msk tomatpuré
  • ½ tkp olivolja
  • 2 gula lökar grovt hackade
  • Salt
  • Peppar
  • Örtbuljong, motsvarande 1 tärning
  • Instruktioner

    1. Fräs lök och potatis i olivolja 3-4 min.
    2. Tillsätt squash och bönor. Lägg i morötter, paprikor, tomater, tomatpuré, örtbuljong och kryddor. Tillsätt vatten så det knappt täcker grönsakerna.
    3. Koka under lock ca 40 mn, tills det tjocknar och är genomkokt.
    4. Smaklig spis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben