Brietårta med vitlök och soltorkade tomater

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Brietårtan smälter i ugnen och blir till en ljuvlig dip som är god till så väl chips och kex som till grönsaker.

Ingredienser

  • 1 hel brieost
  • 1 brk inlagda vitlökar i örtlag
  • 10 soltorkade tomater (gärna inlagda)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader.
    2. Placera osten på en rejäl bit grill- och stekfolie.
    3. Skär av "locket" på den.
    4. Hacka vitlökar och tomater grovt och fördela hacket jämnt över osten.
    5. Ringla över lite örtlag.
    6. Paketera in osten i folien.
    7. Placera paketet i mitten av ugnen och låt tårtan bakas tills den har en krämig konsistens. Det kan ta allt från 45 minuter till en timme och en kvart. Tidsåtgången beror på både vilken ost och vilken ugn man har.
    8. Servera brietårtan som en varm dip till salta chips eller kex. Grönsaker fungerar också bra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben