Britas äpple- och kanelkaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 40 minuter

Svärmor Britas superenkla och fantastikt goda äpplekaka. Den är så enkel att göra att man nästa inte kan tro att den ska bli så god som den blir. Vår familjs absoluta favorit till kaffet nu i äppeltider. Observera att denna kaka inte behöver något bakpulver, och den blir jätteluftig och god ändå.

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 2 1/4 dl socker
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 2 st äpplen
  • 75 g margarin/smör
  • 3/4 dl pärlsocker
  • ½ tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjölet i smeten. Skala och skiva 2 st äpplen.
    2. Häll smeten i bröad rund form (ca 22 cm). Lägg på äppelskivorna och strö över pärlsockret och kanel efter egen smak. Skiva smöret och lägg det överst på kakan.
    3. Gräddas i 200 grader i 30 min.
    4. Kakan går också utmärkt att göra i långpanna på dubbel sats.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    bikbok 12 juni 2009

    Låter inte helt fel, tack för flera fina recept :)

    Villemamman 16 september 2010

    Toppenrecept! Jag gjorde tredubbelsats till min stora långpanna. Den var jättegod och superenkel som utlovat.

    Buspippi 12 november 2011

    Har gjort den här några gånger nu i äppeltider men efter vår äppeldag så ville jag prova något nytt och fick för mig att jag läst att du ibland byte ut äpplen och kanel mot päron och kardemumma sagt och gjort eftersom jag redan kunde receptet utantill så körde jag på. O det blev verkligen gott. Men nu (1 månad senare när jag ville kolla måtten för säkerhetsskull) insåg jag att du inte skrivit det någonstans. :) 5:a från oss.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben