Broccoli & mozzarella paj

Serverar: 4 portioner

God och nyttig broccoli, mozzarella, tomat, champinjon och paprika paj

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g smör (mjukt)
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt
  • Innehåll
  • 2 knippen broccoli
  • 1/2 paprika
  • 290 g champinjoner (skivade, inlagda)
  • 100 g mozzarella
  • 10 körsbärs tomater (delade)
  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Börja med att röra ihop pajdegen och tryck ut den i ungssäker form. Ställ sedan denna i kylen ca 30 min, undertiden förbered broccolin och paprikan. Skär av själken på broccolin och dela upp kronan, skala sedan och skiva själken i ca 1 cm skivor. Läg i durkslag eller sil med själkarne i botten, skiva och tärna paprikan i bitat ca 2 cm stora, lägg dessa ovanpå broccolin. Ta fram en kastrull vid nog att silen/durkslaget kommer ner men djup nog broccolin inte nuddar botten. Häll sedan i vatten och koka upp, sätt sedan silen/durkslaget i kastrullen och täck med aluminiumfolie för att hålla ångan inne. Låt broccolin och paprikan mjukna, dock inte helt mjuka. Tärna mozzarellan, dela tomaterna på mitten och förbered champinjonerna. Fördela broccolin yterligare on nödvändigt och lägg i grönsakerna i formen tillsammans med mozzarellan. Gör en äggstanning av grädden och äggen och blanda i salt och peppar efter smak och häll over pajen. Sät pajen i mitten av ugnen i 30-45 min tills äggen stannat och pajen fått lite färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben