Broccoli och kasslerbulgur

Serverar: 2 portioner

Snabblagade lunchlådor är helt i min smak, det ska gå snabbt och smidigt när man gör i ordning lådan på kvällen. Dessa recept är perfekt för de är för två personer och då blir det samtidigt kvällsmat. Att rätten är lättviktarmat är inte fel det heller.

Ingredienser

  • 2 ½ dl grönsaksbuljong
  • 1 ½ dl bulgur
  • 10 cm purjolök
  • 1 tsk olja
  • 1 broccolistånd delat i buketter (fryst går också bra)
  • 200 g tärnad kassler
  • 8 cashewnötter
  • Salt
  • Peppar
  • (Grönsaksbuljongen sätter bra krydda på maten)
  • Sås
  • ½ dl minifraiche
  • Lite citronsaft
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljongen och lägg i bulgur.
    2. Strimla purjolöken.
    3. Hetta upp oljan och fräs lök, broccoli och kassler ca 3 minuter.
    4. Vänd ner grönsakerna och kasslern i bulgurn.
    5. Krydda med lite salt och peppar. Tänk på att det blir bra smak av grönsaksbuljongen.
    6. Toppa med nötter.
    7. Blanda minifraichen med citronsaft och servera till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Disen 25 augusti 2011

    Gott och enkelt. Perfekt att ha med sig i lunch lådan. Jag bruka köpa en stor bit kassler och strimla den innan jag fryser ner i små påsar. Då är det lätt att ta upp ur frysen och göra denna rätt. Full pott får du av mig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben