Broccoli och kasslerbulgur
Snabblagade lunchlådor är helt i min smak, det ska gå snabbt och smidigt när man gör i ordning lådan på kvällen. Dessa recept är perfekt för de är för två personer och då blir det samtidigt kvällsmat. Att rätten är lättviktarmat är inte fel det heller.
Ingredienser
2 ½ dl grönsaksbuljong
1 ½ dl bulgur
10 cm purjolök
1 tsk olja
1 broccolistånd delat i buketter (fryst går också bra)
200 g tärnad kassler
8 cashewnötter
Salt
Peppar
(Grönsaksbuljongen sätter bra krydda på maten)
Sås
½ dl minifraiche
Lite citronsaft
Instruktioner
- Koka upp buljongen och lägg i bulgur.
- Strimla purjolöken.
- Hetta upp oljan och fräs lök, broccoli och kassler ca 3 minuter.
- Vänd ner grönsakerna och kasslern i bulgurn.
- Krydda med lite salt och peppar. Tänk på att det blir bra smak av grönsaksbuljongen.
- Toppa med nötter.
- Blanda minifraichen med citronsaft och servera till.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Gott och enkelt. Perfekt att ha med sig i lunch lådan. Jag bruka köpa en stor bit kassler och strimla den innan jag fryser ner i små påsar. Då är det lätt att ta upp ur frysen och göra denna rätt. Full pott får du av mig.