Broccoli och kycklingfrittata

Perfekt som förrätt eller på ett buffébord.

Ingredienser

  • 250 g broccoli skurna i små blomställningar
  • Olivolja till pensling
  • 125-150 g kokt tärnat kycklingkött
  • 6 ägg
  • 1.25 dl mjölk
  • 40 g riven parmesanost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ger 12 frittator
    2. Förväll broccolin i kokande saltat vatten i 3 minuter. Häll av i durkslag och låt rinna av väl. Pensla 12 nonstick muffinsformar med matolja. Fördela kycklingkött och broccoli i formarna.
    3. Vispa samman mjölk, ägg och parmesanost, salt och peppra rikligt. Fördela över kycklingen och broccolin i formarna.
    4. Grädda i 190 grader i 15 minuter, tills de rest sig och blivit gyllenbruna. Skär loss runt om och servera gärna med en tomatsallad och ev vita bönor i tomatsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben