Broccoli och morotssoppa

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 35 minuter

Välsmakande nyttig soppa. Kryddad med koriander. En växt som omnämns som läkeväxt för 3500 år sedan i Egypten och som vi kanske inte är så bekanta med här uppe i Norden.

Ingredienser

  • 1,5 liter kokande vatten
  • 1-2 broccoli
  • 1 påse morötter (gärna ekologiska)
  • 2 vegetariska buljongtärningar
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk fin koriander
  • litet salt efter smak
  • 1 pkt matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Ta fram en 3 liters kastrull. Koka upp vattnet.( Spara tid med att koka det snabbt i en el .vattenkokare och häll det sedan över i kastrullen)
    2. Skala morötterna. Klyv dem. Dela broccolin mitt itu och likaså stammen, som ger bra med fibrer. Koka grönsakerna under lock i 10-15 min. Ta ev upp broccolibuketterna tidigare.
    3. Ta upp grönsakerna och passera dem med en mixer.
    4. Tillsätt buljongtärningarna och gör en vetemjölsavredning och låt koka i 3 minuter. De mixade grönsakerna sätts tillbaka i spadet och får koka 2-3 min.
    5. Häll i matlagningsgrädden. Koka upp. Krydda med en halv tesked koriander och ev. litet salt.
    6. Servera ett gott grovt bröd eller knäckebröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben