Broccoli och morotssoppa

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Superenkel och god.

Ingredienser

  • 250 gram broccoli
  • 200 gram morötter
  • 1 liter vatten
  • 1 buljongtärning (grönsak eller höns)
  • Majzena
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet med buljongtärningen. Skala morötterna och skiva i slantar. Skala stjälken på broccolin och dela i mindre bitar. Lägg i dem i det kokande vattnet. Låt koka ca 5 minuter.
    2. Mixa soppan slät och red med majzena till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera med en rostad skiva lantbröd med ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nettejea 23 mars 2010

    Vänta med att tillsätta salt och peppar till efter soppan är mixad, den förändras i smak efter den är mixad.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben