Broccoli- och purjolökspaj

Serverar: 4-6 portioner

En saftig broccolipaj. Pajskalet blir extra knaprigt med lite linfrön i degen.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g svenskt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk linfrön
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 250 g broccoli
  • 1 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 3 dl riven Arla Köket Kvibille Svecia
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 3 dl Arla Köket matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen 200°. Hacka samman smör, mjöl och linfrön för hand eller i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Ställ i frysen 10 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
    2. Skär broccolin i bitar och koka den i lättsaltat vatten ca 5 min, låt rinna av. Ansa och strimla purjolöken, skala och hacka vitlöken. Fräs löken i smör i en stekpanna tills purjolöken är mjuk men inte tagit färg.
    3. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Salta och peppra. Fördela lök, broccoli och riven ost i pajskalet och häll på äggstanningen. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 35 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben