Broccoligratäng med bacon och räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En lyckad blandning mellan Frankrike och Indien.... Gör dem gärna i små portionsformar om du vill ha den som förrätt.

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta
  • Matolja
  • 1 msk Curry Madras
  • Ca 800 gr broccoli, fryst
  • 2 pkt bacon
  • 2 dl frysta räkor
  • 2 dl riven mellanlagrad ost alt. ädelost
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk redningsmjöl
  • Servering
  • Ruccolasallad
  • Bröd
  • Instruktioner

    Tina broccolin och låt den rinna av på hushållspapper. Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs den pressade vitlökslyftan utan att den blir brun. Klipp bacon i centimeterstora bitar och lägg ner dem i pannan. Dela broccolibuketterna så att de blir "golfbollsstora" och lägg i dem när baconbitarna börjar bli stekta. Stek någon minut så att allt blandas. Lägg över allt i en smord ugnsfast form. Fräs curryn någon halv minut i het panna och tillsätt räkorna och låt dem få färg. Fördela dem över broccolin i ungsformen. Blanda matlagningsgrädde och ost i en kastrull och koka upp. Tillsätt en grönsaksbuljongstärning och låt den smälta. Ta av kastrullen och vispa ner redningsmjölet och låt blandningen tjockna en aning. Häll redningen/såsen över broccolin och grädda i 200 grader tills gratängen fått färg (ca 20 minuter). Servera med nan-bröd eller bagutter och ruccolasallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben