Serverar: 4 portioner
Tid: 45 minuter
En lyckad blandning mellan Frankrike och Indien.... Gör dem gärna i små portionsformar om du vill ha den som förrätt.
Tina broccolin och låt den rinna av på hushållspapper. Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs den pressade vitlökslyftan utan att den blir brun. Klipp bacon i centimeterstora bitar och lägg ner dem i pannan. Dela broccolibuketterna så att de blir "golfbollsstora" och lägg i dem när baconbitarna börjar bli stekta. Stek någon minut så att allt blandas. Lägg över allt i en smord ugnsfast form. Fräs curryn någon halv minut i het panna och tillsätt räkorna och låt dem få färg. Fördela dem över broccolin i ungsformen. Blanda matlagningsgrädde och ost i en kastrull och koka upp. Tillsätt en grönsaksbuljongstärning och låt den smälta. Ta av kastrullen och vispa ner redningsmjölet och låt blandningen tjockna en aning. Häll redningen/såsen över broccolin och grädda i 200 grader tills gratängen fått färg (ca 20 minuter). Servera med nan-bröd eller bagutter och ruccolasallad.