Broccoligratäng med ost

Serverar: 4 portioner

Frestande, läcker och nyttig. Den här broccoligratängen med ett frasigt osttäcke är en verklig familjefavorit. 230 kcal/portion

Ingredienser

  • 500 g broccoli
  • 1 röd paprika
  • 2 msk majsena
  • 4 dl kall lättmjölk
  • 3 dl riven smakrik lättost
  • 1 krm mald spiskummin
  • 1 krm riven muskotnöt
  • Nymald svartpeppar
  • 1½ dl naturell yoghurt
  • Salt
  • ½ dl ströbröd
  • ½ tsk paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär av broccolibuketterna från stammarna. Skala stammarna och tärna dem fint. Kärna ur och strimla paprikan. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i broccolitärningarna och låt koka 2 minuter. Lägg även i broccolibuketterna och paprikastrimlorna och koka ytterligare 4 minuter. Låt grönsakerna rinna av.
    2. Lägg upp grönsakerna i en ugnsfast form. Blanda majsena med lite av mjölken. Värm upp resten av mjölken i en kastrull, vispa ner majsenablandningen och rör över medelvärme tills såsen har tjocknat. Blanda ner hälften av den rivna osten, spiskummin, muskot och svartpeppar och koka upp. Låt osten smälta. Ta kastrullen från plattan och låt stå 2 minuter. Vispa ner yoghurten, smaka av med salt och häll såsen över grönsakerna.
    3. Blanda ströbröd, resten av osten och paprikapulver. Strö blandningen över grönsakerna. Ugnsbaka gratängen 20 minuter tills den blivit gyllene. Servera gratängen i formen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben