Broccolimuffins med soltorkade tomater

Serverar: 12 portioner

Här är muffins med broccoli, rödlök, färskost och soltorkade tomater. Gott.

Ingredienser

  • 12 små broccolibuketter
  • 1 rödlök
  • 5 dl vetemjöl
  • 3½ dl grahamsmjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 ägg
  • 2½ dl vatten
  • 1½ dl naturell yoghurt
  • 1 dl olivolja
  • ½ dl finhackade soltorkade tomater
  • 3 msk hackad färsk basilika
  • 200 g philadelphiaost
  • 12 muffinsformar
  • Smör och mjöl till formarna
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175°.
    2. Smörj och mjöla tolv muffinsformar. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten och sjud broccolibuketterna ½ minut. Häll av vattnet genom durkslag och spola hastigt med iskallt vatten.
    3. Koka upp 3 dl vatten i en ny kastrull. Skär löken i klyftor, lägg dem i en skål och slå över det kokande vattnet. Låt stå i 1 minut, sila av och låt svalna.
    4. Blanda samman vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt. Vispa äggen luftiga och pösiga. Vispa sedan ner vatten, yoghurt och olja och vänd ner äggsmeten i mjölblandningen. Klicka smeten i muffinsformarna.
    5. Hacka de soltorkade tomaterna och basilikan fint och blanda med färskosten. Gör en liten grop i varje muffin med hjälp av en fuktig sked och lägg i en liten klick färskost.
    6. Stick ner rödlök och broccoli mitt i varje muffin.
    7. Grädda i ca 25 minuter. Låt muffinsen svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    jzw0010 15 februari 2009

    Lagade de här muffinsen som förätt till en hemlagad trerätters valentin-middag och det blev verkligen en succe! Helt otroligt vackra och smakade jättegott. Använde siktat dinkelmjöl istället för vetemjöl för att göra det hela ännu lite nyttigare och det gick super bra.

    jzw0010 15 februari 2009

    Skulle dock vilja påpeka att mängden inte riktigt stämmer. Jag gjorde halv sats och fick ändå 12 muffins! (använde en muffins-plåt) Och dom var ganska stora!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben