Broccolipaj med fetaost och soltorkade tomater

En mycket god paj som passar bra som tillbehör till kräftorna.

Ingredienser

  • Deg
  • 100 gram smör
  • 2 ½ dl mjöl
  • 1 -2 msk vatten
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 2 dl grädde
  • 10 buketter kokt broccoli
  • 2 dl tärnad fetaost
  • 1 dl hackad soltorkad tomat i olja
  • Instruktioner

    1. Tärna kylskåpskallt smör med en kniv. Arbeta snabbt ihop med mjölet samt vattnet till en deg. Kavla eller tryck ut i en pajform. Baka pajskalet i 175 grader cirka 10 minuter.
    2. Vispa ihop ägg och grädde. Smaka av med vitpeppar (fetaost och soltorkad tomat ger sälta). Fyll ett pajskal och häll i äggstanningen. Grädda i 175 grader i cirka 20 minuter eller tills den inte skvalpar längre när man knuffar på den.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sikaal 3 mars 2013

    En underbart god paj! Kan verkligen rekommenderas!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben