Broccolisoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Jag anser att broccolisoppa ska lagas med creme fraiche istället för med grädde för att höja smakerna utöver den vanliga gräsaktiga tonen som grönsakssoppor oftast får... Alltid succé!

Ingredienser

  • 3 potatisar
  • 1 gul lök eller purjolök
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • Olja
  • Fryst eller färsk broccoli, minst motsv. 15 frysta små buketter
  • 1 burk creme fraiche (lätt el. vanlig) 200 g
  • Vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och dela potatisen och löken i mindre bitar. Fräs tillsammans med vitlök i olja tills löken är glansig. Lägg i broccolin, häll på vatten så att det täcker och lägg i buljongtärningarna.
    2. Låt koka tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät, blanda i crème fraiche och smaka av med salt och båda pepparsorterna. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    emmiva 13 december 2011

    En riktigt god soppa som passar perfekt en kall och regnig kväll=)

    Fia1976 9 april 2012

    Jättegod soppa!

    asiiL 8 augusti 2012

    Den här ska ja prova idag! Låter super gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben