Jag anser att broccolisoppa ska lagas med creme fraiche istället för med grädde för att höja smakerna utöver den vanliga gräsaktiga tonen som grönsakssoppor oftast får... Alltid succé!
Ingredienser
3 potatisar
1 gul lök eller purjolök
1 liten vitlöksklyfta
Olja
Fryst eller färsk broccoli, minst motsv. 15 frysta små buketter
1 burk creme fraiche (lätt el. vanlig) 200 g
Vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
Salt
Svartpeppar
Kajennpeppar
Instruktioner
Skala och dela potatisen och löken i mindre bitar. Fräs tillsammans med vitlök i olja tills löken är glansig. Lägg i broccolin, häll på vatten så att det täcker och lägg i buljongtärningarna.
Låt koka tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät, blanda i crème fraiche och smaka av med salt och båda pepparsorterna. Servera.
En riktigt god soppa som passar perfekt en kall och regnig kväll=)
Jättegod soppa!
Den här ska ja prova idag! Låter super gott