Broccolisoppa

Serverar: 4 portioner

God och mättande.

Ingredienser

  • 1 kg broccoli (ungefär)
  • 1 st gul lök , finhackad
  • 1 st liten bit rotselleri (ca 50 gram)
  • 2 st potatisar av mjölig sort
  • 2 msk olja till stekning
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 8 dl vatten
  • 3 dl mjölk eller grädde
  • Salt efter smak - var lite försiktig med saltet eftersom buljongtärningarna ger rätt mycket sälta
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tina broccolin. Skala och hacka löken. Skala och skär sellerin i små bitar eller tunna skivor. Fräs lök och selleri i oljan på medelvärme i ca 10 minuter. Skär den tinade broccolin grovt. Skala och skär potatisarna i små bitar eller skivor. Vänd ner potatis och broccoli med de andra grönsakerna. Smula ner buljongtärningarna och slå på vattnet. Koka i ca 10 minuter.
    2. Sila grönsakerna och mosa eller kör dem i mixer, men inte för länge, det ska helst finnas lite småbitar kvar. Häll tillbaks moset i buljongen, tillsätt grädden och koka upp. Smaksätt med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    farmoringer 16 maj 2008

    Var en god soppa. Jag använde både hönsbuljong och grönsaksbuljong. Hade ingen selleri hemma utan palsternacka, så det tog jag. Kryddade med körvel och lite cayennepeppar också. Mot slutade hade jag i lite mjukost naturell i. Soppan blev bra...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben