Broccolisoppa

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Snabb och enkel

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 solo vitlök
  • 600 g broccoli
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • ca 1 liter vatten (lagom till broccolin)
  • 100 g valfri färskost
  • 1-2 dl matlagningsgrädde
  • olivolja
  • Instruktioner

    Skiva lök och vitlök. Stek i olja utan att det tar färg. Lägg i kastrull tillsammans med broccoli, vatten och hönsbuljongtärningar. Låt koka till broccolin är mjuk. Häll ev av lite vatten (beroende på hur tunn man vill ha soppan) och mixa broccoli och lök med stavmixer. Ställ tillbaka på plattan och lägg i färskost och grädde. Rör och låt bli varmt. Var försiktig så det inte kokar för mycket då det kan skära sig efter att man hällt i grädde och färskost. Servera med ett gott bröd och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    stunberg 5 juli 2010

    Inte alls speciellt god. Har ätit mycket krämigare broccolisoppor

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben