Broccolitimbal med räksås

Serverar: 4 portioner

Kan serveras som en lätt förrätt eller som lunch. Gör räksåsen medan timbalerna gräddas i ugnen.

Ingredienser

  • Ca 400 g färsk broccoli
  • 1 tsk salt per liter vatten
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 3/4 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Riven muskot
  • Sås
  • Ca 200 g oskalade räkor
  • 3 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 3-4 msk klippt dill
  • Instruktioner

    1. Putsa broccolin och ta bort de nedersta träiga delarna. Skär den i bitar och koka den mjuk i lätt saltat vatten. Låt svalna och spara kokspadet.
    2. Kör broccolin i mixer eller matberedare, eller hacka den mycket fint.
    3. Vispa ihop ägg och grädde och krydda med salt, peppar och lite muskot. Blanda med broccolimoset. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Smörj små timbalformar eller cocetteformar och häll broccolismeten i dem. Ställ dem i hett vattenbad och sätt in den mitt i ugnen cirka 20 minuter eller tills timbalerna stelnat. Prova med en sticka.
    5. Ta ut dem, skär rent runt kanterna och stjälp upp på fyra portionstallrikar. Garnera med en räka på varje.
    6. Sås: Skala räkorna och koka skalen i vatten i 10 minuter. Sila vätskan.
    7. Häll räkspadet i en kastrull koka upp och koka in på hög värme 5-7 minuter.
    8. Vispa ner crème fraiche och dill och låt såsen puttra ett par minuter. Tillsätt räkorna till sist, dessa får dock inte koka, för då blir de lätt sega. Servera såsen het till timbalerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben