Bröd med äpple och nötter

Serverar: 2 portioner

Om du har svårt att få brödet riktigt saftigt är rivet äpple i degen värsta tricket. Det här brödet blir som en blandning av matbröd och kaffebröd.

Ingredienser

  • ½ pkt jäst, 25 g
  • 5 dl ljummet vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk kanel
  • 1 msk ingefära
  • 1 msk honung
  • 2 msk olja
  • 100 g hasselnötter
  • 3 äpplen
  • 8 dl vetemjöl
  • 4 dl dinkelmjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke och rör ut med vatten. Rör ner salt, kanel, ingefära, honung, grovt hackade hasselnötter och rivna äpplen. Tillsätt mjölet, kör gärna med elvispens degkrokar. Låt jäsa under bakduk i 1 timme.
    2. Knåda degen lätt. Forma till limpor eller lägg degen i brödformar. Du kan också välja att göra småbröd. Täck med bakduk och låt jäsa i 35 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225 grader och grädda i ca 45 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Konsten att beskriva vin
    Tycker ni att vin doftar vin och så är det bra med det? Ni behöver int...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben