Bröd med äpple och nötter
Om du har svårt att få brödet riktigt saftigt är rivet äpple i degen värsta tricket. Det här brödet blir som en blandning av matbröd och kaffebröd.
Ingredienser
½ pkt jäst, 25 g
5 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 msk kanel
1 msk ingefära
1 msk honung
2 msk olja
100 g hasselnötter
3 äpplen
8 dl vetemjöl
4 dl dinkelmjöl
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke och rör ut med vatten. Rör ner salt, kanel, ingefära, honung, grovt hackade hasselnötter och rivna äpplen. Tillsätt mjölet, kör gärna med elvispens degkrokar.
Låt jäsa under bakduk i 1 timme.
- Knåda degen lätt. Forma till limpor eller lägg degen i brödformar. Du kan också välja att göra småbröd.
Täck med bakduk och låt jäsa i 35 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader och grädda i ca 45 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Konsten att beskriva vin
Tycker ni att vin doftar vin och så är det bra med det? Ni behöver int...