Bröd med fikon och aprikoser

Serverar: 3 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Gott till mellanmålet

Ingredienser

  • 400 g vetemjöl special
  • 300 g kornmjöl
  • 600 g rågsikt
  • 0.75 dl rapsolja
  • 8 dl vatten - 37°
  • 200 g hakade fikon och aprikoser torkade
  • 0.5 dl sirap
  • 50 g jäst
  • 1-2 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Häll den 37-gradiga vattnet i assistenten. Lös upp jästen i degspadet och tillsätt salt, sirap och mjölet, men spar lite till utbakningen.
    2. Arbeta ihop till en blank och smidig deg. Jäs degen övertäckt i ca 30 minuter.
    3. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Arbeta in mer mjöl om det behövs. Knåda åter degen smidig.
    4. Dela degen i tre delar. Forma delarna till tre limpor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt eller i formar.
    5. Låt jäsa i ca:30 minuter under bakduk.
    6. Grädda i 200 grader mitt i ugnen ca 45 min Pensla bröden med vatten
    7. Låt dem svalna på ett galler.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Konsten att beskriva vin
    Tycker ni att vin doftar vin och så är det bra med det? Ni behöver int...

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben