Bröd med fikon och aprikoser
Gott till mellanmålet
Ingredienser
400 g vetemjöl special
300 g kornmjöl
600 g rågsikt
0.75 dl rapsolja
8 dl vatten - 37°
200 g hakade fikon och aprikoser torkade
0.5 dl sirap
50 g jäst
1-2 tsk salt
Instruktioner
- Häll den 37-gradiga vattnet i assistenten. Lös upp jästen i degspadet och tillsätt salt, sirap och mjölet, men spar lite till utbakningen.
- Arbeta ihop till en blank och smidig deg. Jäs degen övertäckt i ca 30 minuter.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Arbeta in mer mjöl om det behövs. Knåda åter degen smidig.
- Dela degen i tre delar. Forma delarna till tre limpor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt eller i formar.
- Låt jäsa i ca:30 minuter under bakduk.
- Grädda i 200 grader mitt i ugnen ca 45 min
Pensla bröden med vatten
- Låt dem svalna på ett galler.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Konsten att beskriva vin
Tycker ni att vin doftar vin och så är det bra med det? Ni behöver int...
Tips för vegetarianer
När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...