Bröd med Svecia, aprikoser och rosmarin

Serverar: 30 portioner

Det här brödet passar till soppa eller på buffén.

Ingredienser

  • 15 torkade aprikoser
  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten
  • 1/2 dl olja
  • 1/2 tsk salt
  • ca 14 dl vetemjöl med fullkorn eller lantvetemjöl
  • 200 g Svecia
  • några kvistar färsk rosmarin
  • Instruktioner

    1. Låt aprikoserna ligga i kallt vatten.
    2. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme 37° häll det över jästen och rör tills jästen är löst. Tillsätt olja och salt. Blanda ner det mesta av mjölet, spara 1 dl till utbakning och arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter.
    3. Skär osten i mindre bitar och repa rosmarin.
    4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Tryck eller kavla ut degen till en rektangel, 30 x 40 cm och lägg i en smord långpanna. Låt jäsa under bakduk ytterligare ca 30 minuter.
    5. Sätt ugnen på 200°. Häll av och torka aprikoserna och dela dem i halvor.
    6. Tryck ner ost, aprikoser och rosmarin i degen och grädda mitt i ugnen 30-35 minuter.
    7. Låt svalna på galler under bakduk. Skär i rutor.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben