Bröd med Svecia

Serverar: 2 portioner

Ost gör detta bröd fantastiskt gott och allra godast är det nygräddat. Gott brytbröd till soppan -buffébröd...

Ingredienser

  • 5 dl kallt vatten
  • 25 g jäst
  • 800 g dinkelmjöl
  • 1 msk salt
  • 150 g Kvibille® lagrad Svecia
  • Instruktioner

    1. * Ugn 250º. **Ugn 200º
    2. Blanda vatten, jäst, mjöl och salt. Arbeta degen smidig ca 10 min.
    3. Tärna osten och tillsätt den. Låt degen kalljäsa i kyl över natten, minst 8 tim.
    4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och forma den till två kransar på bakplåtspapper på en plåt.
    5. Klipp några snitt på ovansidan och låt jäsa ca 1 tim.
    6. Sätt ugnen på 250º. Grädda bröden i nedre delen av ugnen 5 min, kasta in 2-3 msk vatten i botten av ugnen så att det blir lite ånga.
    7. Sänk värmen till 200º och grädda ytterligare 25-30 min.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben