Bröd med tomat- och löktopping

Blir ett stort, platt bröd som passar lika bra till soppa, utflykter eller buffé.

Ingredienser

  • 3 dl 37º vatten
  • 25 g jäst
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk rapsolja
  • 3 dl riven ost, gärna Västerbotten
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Topping
  • 4 skivade rödlökar
  • 12 halverade körsbärstomater
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resterande vatten,olja, ost, bakpulver, salt och den mindre mängden mjöl. Arbeta degen väl, 5 minuter i maskin och lite längre för hand. Jäs i 30 min under duk.
    2. Stek under tiden löken mjuk utan att den får färg, tillsätt tomaterna och blanda. Låt svalna.
    3. Ta upp och knåda degen och tillsätt eventuellt mer mjöl, degen ska ej vara kladdig men inte mer.
    4. Forma en boll som plattas ut till en oval med mjölade händer, ca 2 cm tjock.
    5. Fördela lökblandningen över och toppa med riven ost.
    6. Jäs ytterligare 30 minuter och grädda därefter i nedre delen av ugnen, 175º, 25-30 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben