Bröd med tomat- och löktopping
Blir ett stort, platt bröd som passar lika bra till soppa, utflykter eller buffé.
Ingredienser
3 dl 37º vatten
25 g jäst
2 tsk bakpulver
3 msk rapsolja
3 dl riven ost, gärna Västerbotten
7-8 dl vetemjöl
1 tsk salt
Topping
4 skivade rödlökar
12 halverade körsbärstomater
2 dl riven ost
Instruktioner
- Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resterande vatten,olja, ost, bakpulver, salt och den mindre mängden mjöl. Arbeta degen väl, 5 minuter i maskin och lite längre för hand. Jäs i 30 min under duk.
- Stek under tiden löken mjuk utan att den får färg, tillsätt tomaterna och blanda. Låt svalna.
- Ta upp och knåda degen och tillsätt eventuellt mer mjöl, degen ska ej vara kladdig men inte mer.
- Forma en boll som plattas ut till en oval med mjölade händer, ca 2 cm tjock.
- Fördela lökblandningen över och toppa med riven ost.
- Jäs ytterligare 30 minuter och grädda därefter i nedre delen av ugnen, 175º, 25-30 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)