Tomat- och fetaostfyllt bröd

Serverar: 12 portioner

Gott matbröd som du äter tillsammans med sallad.

Ingredienser

  • Bröd
  • 2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 3-5 krm salt
  • 1 msk olja
  • Ca 5 dl vetemjöl eller vetemjöl med fullkorn
  • Fyllning
  • 200 g fetaost
  • Ca 8 marinerade soltorkade tomater
  • 4 msk färsk eller 2 tsk torkad basilika eller oregano
  • Ca 2 tsk marinad från tomaterna
  • Tillbehör
  • 1 msk olivolja
  • Ca 12 cocktailtomater, delade
  • 1 röd lök, i skivor
  • 4 dl salladsblad, i strimlor
  • 2 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 200°. Värm vattnet till 37°. Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt salt, olja och nästan allt vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt ca 30 minuter.
    2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut den till en kaka, ca 25 x 35 cm, på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Smula över fetaosten. Strimla tomaterna, hacka den färska kryddan och strö alltihop över degen.
    3. Ringla över lite av oljemarinaden. Nyp ihop degen över fyllningen och tryck ihop skarven. Låt kakan jäsa övertäckt ca 20 minuter.
    4. Grädda i mitten av ugnen 15 - 20 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.
    5. Skär brödet i skivor. Ringla olivolja över grönsakerna, strö på lite salt och peppar och servera till.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben