Brödkakor

Serverar: 8 portioner

Tid: 2 timmar

Ett mycket luftigt och lättbakat matbröd som håller sig saftigt länge! Svåra att misslyckas med;-)

Ingredienser

  • 100 g jäst
  • 1 liter ljummet vatten
  • 2 msk sirap
  • 2 msk salt
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • ca 2,4 liter rågsikt
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt jäsa 30 min
    2. Baka ut till 8 kakor. Låt jäsa ytterligare 30 min på plåten.
    3. Gräddas ca 10 min i 225 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    flabban 15 februari 2012

    Höga och fina brödkakor. Nästa gång ska jag tillsätta lite brödkryddor. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben