Ingers brödkakor

Serverar: 12 portioner

Ett gott och mättande bröd.

Ingredienser

  • 10 ½ dl kokande vatten
  • 9 dl havregryn
  • 100 g jäst
  • 7½ dl mjölk
  • 1½ dl sirap
  • 1½ msk salt
  • 6 dl rågsikt
  • 25 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet och häll över grynen. Låt svalna.
    2. Lös upp jästen i ljummen mjölk, blanda ihop alltsammans.
    3. Degen blir lite kladdig.Låt jäsa i ca 30 minuter.
    4. Baka ut till ganska tjocka kakor och låt jäsa i ca 30 minuter.
    5. Grädda i 200 grader ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    cecilialindblad 7 mars 2011

    super gott o saftigt!!!

    cizzi90 3 oktober 2011

    håller på att bakar brödet nu ska bli mycket intressant :)

    mafia 23 oktober 2011

    Har äntligen bakat det och det blev toppengott. Fem stjärnor, naturligtvis.

    LenaBE1 14 mars 2013

    Nu har jag bakat detta goda bröd och det är verkligen jättegott! Det påminner mig om ett bröd som fanns när jag var barn, tror de hette segkakor, hur som helst så är dessa kanongoda så av mig får du en femma... Tack Ingbrittan för ditt goda recept! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben