Ingers rågbitar i långpanna

Serverar: 16 portioner

Tid: 1 timme

Enkel att göra men mycket god. Jäses bara 1 gång.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 dl olja
  • ½ dl socker
  • 1 msk salt
  • 10 dl vetemjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • Instruktioner

    Värm vattnet till 37 grader. Häll vätskan över jästen, och rör om tills den löst sej Tillsätt oljan, socker, salt och mjölsorterna spara 1 dl mjöl till utbakning. Kavla ut degen till långpannans storlek. Skåra degen med kniv, till 16 bitar. Låt degen jäsa ca 30 minuter. Grädda brödet mitt i ugnen i 200 grader ca 20 minuter. Låt brödet svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben