Brödkakor

Serverar: 18 portioner

Dessa måste man nästan ha en brödspade till när man gräddar dem. Blir smidigast så.

Ingredienser

  • 2 pkt jäst
  • 250 g smält smör eller margarin
  • ½ l vatten
  • ½ l mjölk
  • 1 dl sirap
  • 1 ½ tsk salt
  • ca 2 kg vetemjöl samt lite annat grövre mjöl
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i vatten+mjölk+det smälta matfettet. Blanda i de andra ingredienserna. Låt jäsa ca 1 timme.
    2. Ta upp degen på bakbord och arbeta den smidig, men inte för mycket. Dela den i ca 18 stora bitar som kavlas ut till en rund kaka ca 1 cm tjock. Låt vila under duk en stund, under tiden värms ugnen upp till 300 grader.
    3. Sätt i en bakplåt i mitten av ugnen. Nagga brödkakan och använd brödspaden för att hysta in den i ugnen. Man kan även lägga kakan på en plåt och föra in den i ugnen.
    4. Grädda kakan ca 8-10 minuter. Håll ett öga så de inte bränns. När du tar ut kakan pensla den med antingen vatten eller med vatten+lite sirap. Låt svalna under duk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben