Brödsallad med ägg och sardeller

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Älskar sardeller...och sallad... och... Detta är en perfekt sommarlunch när man behöver lite salt.

Ingredienser

  • 1 dagsgammal ciabatta ( 100 g )
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 mogna tomater
  • ½ gurka
  • 50 g gröna oliver
  • 2- 3 msk olivolja
  • Flingsalt
  • Nymalen svartpeppar
  • 2 mjukkokta ägg
  • 6 fina sardellfileer
  • 1 kruka basilika
  • Balsamvinäger
  • Instruktioner

    Riv brödet i bitar. Finhacka vitlöken och tärna tomaterna. Skala, dela och kärna ur gurkan och skär den i halvmånar. Blanda allt med oliver, olivolja, salt och peppar låt salladen dra 15 min innan servering. Skär äggen i klyftor och garnera med dem sardeller och basilika. Stänk över balsamvinäger.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben