Brödsnurror med färskost och örter

Serverar: 20 portioner

Fyllda brödsnurror med färskost och färsk basilika...goda till kräftskivan...eller tillsammans med en god kopp te en mörkt och regnig höstdag som idag - 2012-09-01.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 4 dl ljummet vatten 37°
  • ½ dl olivolja
  • ½ tsk salt
  • 4 dl fullkornsvetemjöl
  • 4–5 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 250 g Philadelphiaost (eller annan färskost)
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka rucola
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 2 msk sesamfrö gult
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olivolja och salt och lös jästen.
    3. Tillsätt mjölet och bearbeta degen ett par minuter. Låt jäsa ca 30 minuter under duk.
    4. Blanda färskosten med hackade kryddor, olivolja och salt. Kavla ut degen till en rektangulär platta och bred ut ostblandningen. Skär i snurror och lägg på bakplåtspapper.
    5. Pensla med vatten och strö över sesamfrön. Grädda ca 20 minuter tills de är gyllene. Servera helst ljumma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben