Läckra bröd som har formen som strutar. Fyll dem med vilken smarrig röra som helst. Perfekta som förrätt!
Ingredienser
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 tsk torkade örter
2 tsk salt
½ dl vatten
4 msk mjölk
½ dl matolja
6 färdiga glasstrutar
Instruktioner
Blanda mjölet, bakpulvret, örterna och saltet i en bunke. Blanda ner vatten, mjölk och olja och knåda ihop allt till en deg. Dela degen i 6 delar och rulla ut dem till ormar.
Sätt ugnen på 200 grader.
Slå in de färdiga glasstrutarna lite snyggt i aluminiumfolie. Linda degen i spiralform runt folien. Ställ strutarna uppochner i ett muffinsform (så står de stadigt). Sätt in muffinsformen i ugnen och grädda strutarna ca 12 minuter eller tills de är torra och gyllene.
När strutarna är klara placerar du dem i var sitt glas och låter dem svalna (ta bort innerstruten).