Brödstrutar med örter

Serverar: 6 portioner

Läckra bröd som har formen som strutar. Fyll dem med vilken smarrig röra som helst. Perfekta som förrätt!

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 tsk torkade örter
  • 2 tsk salt
  • ½ dl vatten
  • 4 msk mjölk
  • ½ dl matolja
  • 6 färdiga glasstrutar
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölet, bakpulvret, örterna och saltet i en bunke. Blanda ner vatten, mjölk och olja och knåda ihop allt till en deg. Dela degen i 6 delar och rulla ut dem till ormar.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Slå in de färdiga glasstrutarna lite snyggt i aluminiumfolie. Linda degen i spiralform runt folien. Ställ strutarna uppochner i ett muffinsform (så står de stadigt). Sätt in muffinsformen i ugnen och grädda strutarna ca 12 minuter eller tills de är torra och gyllene.
    4. När strutarna är klara placerar du dem i var sitt glas och låter dem svalna (ta bort innerstruten).
    5. Fyll dem sedan med något riktigt gott!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben