Brytbröd med ost och örter

Serverar: 20 portioner

Smakrikt bröd, gott till kräftfesten.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 msk honung eller socker
  • 2 tsk salt
  • 1/2-1 dl hackade örter, t.ex timjan, salvia, basilika och persilja
  • 2 dl riven stark ost, t.ex cheddar
  • Ca 14 dl lantbrödsmjöl
  • Pensling
  • Ägg
  • Vallmo eller sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Skölj, torka och hacka örterna fint. Smält fettet, häll i mjölk och värm till 37 grader. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Blanda ner honung (socker), salt, örter, ost och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig och blank. Låt degen jäsa i 40 minuter.
    2. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda och dela den i 20 bitar. Forma dessa till runda bullar, som läggs tätt på bak pappersklädd plåt att jäsa ca 30 minuter.
    3. Pensla bullarna med ägg, strö sedan på frön och grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter på 250 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben