Brytbröd med parmesan och pumpafrön.
Serverar:
15 portioner
Tid:
2 timmar
Läckert bjudbröd till buffé eller fest.
Ingredienser
25 g jäst
2 ½ dl mjölk
1/2 dl olivolja
1 msk honung
2 dl riven parmesanost
1 tsk salt
1 dl havrekli
5 ½ dl vetemjöl
1 ägg
Sesamfrön
Pumpafrön
Instruktioner
Smula jästen i en skål och lös den i lite av mjölken.
Tillsätt resten av mjölken, olja, honung, ost, salt, havrekli och det mesta av mjölet.
Arbeta väl och låt jäsa övertäckt 1 timma. Tag upp och rulla till en längd. Dela i 15 bitar och rulla dessa till bollar.
Lägg bollarna i en smord rund form, diameter 24 cm, med löstagbar kant.
Jäs övertäckt 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och häll över fröna. Grädda i 25 minuter och låt sedan svalna på galler.
Liknande recept
Brytbröd med oregano och parmesan
2 h 50 min
16
Kycklingbröst med stekta kantareller och parmesan
5
4
1
Snabbakat brytbröd
3.4
30 min
1
13
Brytbröd med ost och oregano
5
3
Tortellini al pomodoro e parmigiano reggiano - Tortellini med tomatsås och parmesan
15 min
4
Brytbröd med timjan.
4
1 h
4-6
1
Enkel kasslergratäng med Parmesan LCHF
4.1
40 min
4-5
1
Brytbröd med russin
4.3
24
2
Potatis och kasslergratäng med vitlök och parmesan.
4.2
6
6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!