Brytbröd med parmesan och pumpafrön.

Serverar: 15 portioner

Tid: 2 timmar

Läckert bjudbröd till buffé eller fest.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 tsk salt
  • 1 dl havrekli
  • 5 ½ dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • Sesamfrön
  • Pumpafrön
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en skål och lös den i lite av mjölken.
    2. Tillsätt resten av mjölken, olja, honung, ost, salt, havrekli och det mesta av mjölet.
    3. Arbeta väl och låt jäsa övertäckt 1 timma. Tag upp och rulla till en längd. Dela i 15 bitar och rulla dessa till bollar.
    4. Lägg bollarna i en smord rund form, diameter 24 cm, med löstagbar kant.
    5. Jäs övertäckt 30 minuter.
    6. Pensla med uppvispat ägg och häll över fröna. Grädda i 25 minuter och låt sedan svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben