Bûche de Noël - Julstubbe från Frankrike
Ska göra denna till jul.
Ingredienser
400 g (torra) kex eller kakor
100 g strösocker
120 g smör + motsv en valnöt smör
4 äggulor (2 till kakan + 2 till glasyren nästa dag)
1 glas starkt kaffe
1 msk mjölk
2 msk pudersocker
100 g blockchoklad
Instruktioner
Krossa kakorna/kexen, tillsätt socker och blanda med det rumsvarma smöret. Tillsätt 2 äggulor och kaffet. Blanda tills smeten är slät.
Häll smeten i en avlång form täckt i botten med bakplåtspapper Ställ i kylen 24 timmar
Ta ut kakan ur formen och täck med chokladglasyr (smält choklad+mjölk+2 äggulor)
När glasyren stelnat gör ränder (ska illustrera grov bark) och pudra med florsocker.
Liknande recept
Julstubbe med tryffel och vit chokladmousse
2.8
10
3
Jockes franska sommarkaka
5
1 h 30 min
5-10
3
Ljummen sallad på vaktelägg och muskelmage (gésiers)
20 min
4
Likör 44
3
4
Gratin dauphinois
4-6
Lyxig gryta med fläskfile
4.7
30 min
4
Familjens pepparkaksstubbe
Flammkuchen
30 min
4
Fransk salladsdressing (Dijon)
10 min
6-8
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!