Bûche de Noël - Julstubbe från Frankrike

Ska göra denna till jul.

Ingredienser

  • 400 g (torra) kex eller kakor
  • 100 g strösocker
  • 120 g smör + motsv en valnöt smör
  • 4 äggulor (2 till kakan + 2 till glasyren nästa dag)
  • 1 glas starkt kaffe
  • 1 msk mjölk
  • 2 msk pudersocker
  • 100 g blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Krossa kakorna/kexen, tillsätt socker och blanda med det rumsvarma smöret. Tillsätt 2 äggulor och kaffet. Blanda tills smeten är slät.
    2. Häll smeten i en avlång form täckt i botten med bakplåtspapper Ställ i kylen 24 timmar
    3. Ta ut kakan ur formen och täck med chokladglasyr (smält choklad+mjölk+2 äggulor)
    4. När glasyren stelnat gör ränder (ska illustrera grov bark) och pudra med florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben