Budapestlängd med bär

Serverar: 8-10 portioner

Denna tårta har lite glasskaraktär och spännande smak av kanel. Tårtan bakas i förväg och serveras halvfrusen.

Ingredienser

  • 6 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1,5 dl hackade nötkärnor
  • ½ msk kanel
  • 1 påse mandelspån ( 50 g)
  • Fyllning
  • 4 dl vispgrädde
  • 250 g blåbär och hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispningen.
    2. Blanda mjöl, nöthack och kanel. Vänd ner blandningen i smeten utan att röra för mycket.
    3. Bred ut smeten i en långpanna som klätts med bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.
    4. Stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och för över på ett galler så att det kommer luft underifrån. Låt kakan svalna.
    5. Vispa grädden och bred den över kakan. Strö över bären.
    6. Rulla ihop kakan från långsidan. Lägg in rullen i frysen i minst 4 timmar.
    7. Förvara tårtan i frysen. Ta fram den 15-20 minuter före servering så att den precis börjat tina.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben